לקוחות: עיריית שהם, עמותת שקל

בית לחיים בשהם.

בית יחד מתוכנן בלב שכונת מגורים חדשה המוקמת בימים אלה בפאתיה הדרום מזרחיים של המועצה המקומית שהם, מתוך רצון לשלב את אוכלוסיית דיירי הבית בקהילה המקומית. עקרונות התכנון האדריכלי של הפרויקט מתבססים על רצון זה.

מבני המתחם פרוסים על פני החלקה המיועדת ויצרים חצר פנימית משותפת לכל דיירי הבית, מוגנת מהסביבה החיצונית. החצר המרכזית המגוננת והמוצלת מאפשרת ישיבה בחוץ אך עדיין בלב המתחם. חצר . מהווה חלל מגורים מרכזי המאפשר את חיי השיתוף של דיירי המתחם.

ארבעה מבני מגורים תוחמים את החצר ומהווים לה דופן פעילה. חדרי המגורים של מבנה פתוחים אליה ומהווים חלק מהחלל המשותף שלה. חדרי השינה לעומת זאת פונים החוצה ויוצרים מרחב פרטי לכל דייר ודייר.

את החצר הפנימית תוחמים בצידה הצפוני חללים משותפים כגון משרדי הנהלה, חדר כושר, חדרי חוגים מבואה ואולם רב תכליתי. האולם משמש לפעילויות שונות ומאפשר גישה ישירה מבחוץ לתושבי השכונה במידת הצורך באירועים משותפים. כמו כן משמש האולם, בעיצובו ובחומרי הגמר שלו, מבנה ייצוגי של הבית אל מול הסביבה העירונית השכנה.

כל מבנה מגורים מכיל חלל משותף, ח' מגורים ומטבח וכן  חדרי מגורים הפרוסים בשתי קומות. מהחדרים בקומת הקרקע אפשר לצאת לחצר פרטית ומוצלת ומהחדרים בקומה א' אפשר לצאת למרפסת גג משותפת הפונה לחצר המשותפת. בכל חדר מתוכננים שירותים צמודים שחלקם מונגשים והאחרים מאפשרים הנגשה במידת הצורך. סה"כ 4 מבני מגורים המכילים 24 חדרים. בין מבני המגורים מתוכננים חדרים מוגנים המשמשים את המדריכים השוהים במתחם ללינה ושהיה. כמו כן מתוכננות מעליות בין הקומות במקום זה.

עקרונות התכנון המפורטים כאן מאפשרים יצירת בית מוגן לדיירי המתחם שיהווה חלק אינטגרלי מהשכונה ומהמועצה המקומית שהם.

 

חזרה >